Το Βοτανικό Πάρκο της Κρήτης ή αλλιώς ο Κήπος της Εδέμ στα Χανιά
Το Βοτανικό Πάρκο της Κρήτης ή αλλιώς ο Κήπος της Εδέμ στα Χανιά

Μια από τις κορυφαίες εμπειρίες που μπορείτε να κερδίσετε κατά την επίσκεψή σας στα Χανιά είναι σίγουρα η εξερεύνηση του Βοτανικού Πάρκου της Κρήτης. Περίπου είκοσι εκτάρια σπάνιας βλάστησης και διάφορα απειλούμενα είδη ζώων βρίσκονται στα πόδια των Λευκών Ορέων, σε απόσταση μικρότερη των 20 χιλιομέτρων από τα Χανιά. Εάν είστε λάτρης της φύσης και θέλετε να ανακαλύψετε την ομορφιά και κομψότητα του πιο καθαρού περιβάλλοντος, είστε περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να επισκεφθείτε το πάρκο και τους κήπους για μια μοναδική εμπειρία ζωής! Παρόλο που όλος ο τόπος είχε καεί  το 2003, όλα έχουν αναζωογονηθεί και βρέθηκε νέα ελπίδα για το μέλλον του πάρκου. Θα έχετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε τα μονοπάτια σε αυτό το καταπληκτικό περιβάλλον και να απολαύσετε κάθε στιγμή που περνάτε στη φύση. Φυσικά, σας συνιστούμε να μην υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις σας και να ξεκουράζεστε από καιρό σε καιρό. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα είστε σε θέση να αντέξετε σε όλη τη βόλτα σας, αλλά θα θαυμάσετε και όλα όσα παρατηρείτε . Το πάρκο είναι μια όαση αναζωογόνησης και ηρεμίας, προσφέροντας ένα καταφύγιο ειρήνης και ένα ευχάριστο αεράκι κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ακριβώς για να αναφέρουμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Βοτανικού Πάρκου και των Κήπων, θα απολαύσετε τα αμπέλια και τις κερασιές , τα βότανα και άλλα οπωροφόρα δέντρα, τον κήπο με τα εσπεριδοειδή και πολλά άλλα φυτά και λουλούδια. Όσο για τα ζώα, μπορείτε να επιδοθείτε στην παρατήρηση των άγριων πτηνών και των εκπληκτικών πεταλούδων, των αγροτικών ζώων και ακόμη και των αμφιβίων. Η τεχνητή λίμνη που έχει δημιουργηθεί ως πηγή αναζωογόνησης φιλοξενεί διάφορα άλλα αμφίβια και είναι το κέντρο προσοχής για πολλά ζώα.

Για τους απόλυτους γαστρονομικούς πειρασμούς που έρχονται κατευθείαν από το πάρκο, υπάρχει ένα εστιατόριο που δεν πρέπει να χάσετε για να επισκεφθείτε για ένα ελαφρύ σνακ. Απολαύστε φρέσκα και βιολογικά λαχανικά και φρούτα με την προσθήκη πολύτιμων βοτάνων και άλλων χαρακτηριστικών συστατικών και γεύσεων της μεσογειακής κουζίνας. Ένα τέτοιο γεύμα θα ολοκληρώσει τις αναμνήσεις που έχετε για αυτό το εξαιρετικό Βοτανικό Πάρκο με τον πιο ενδιαφέρον τρόπο!
Chania Articles
<
Follow us
Find us on Facebook
Find us on Trip advisor
© Hania Hotels Association | All rights reserved.
>> WEBSITE & PROMOTION by BIZONLINE & OVERRON