Περπατώντας γύρω από την Παλιά Πόλη και το εντυπωσιακό βενετσιάνικο λιμάνι στα Χανιά
Περπατώντας γύρω από την Παλιά Πόλη και το εντυπωσιακό βενετσιάνικο λιμάνι στα Χανιά
Περπατώντας γύρω από την Παλιά Πόλη και το εντυπωσιακό βενετσιάνικο λιμάνι στα Χανιά
Αν ψάχνετε για ένα ήσυχο και εμπνευσμένο μέρος όπου μπορείτε να περπατήσετε πάνω και κάτω απολαμβάνοντας την απαράμιλλη θέα στα Χανιά, θα πρέπει να επισκεφθείτε την παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι. Αυτός είναι ο τόπος όπου η καρδιά των Χανίων κτυπά και κατοικείται από την αρχαιότητα. Αυτό που διαφοροποιεί την παλιά πόλη  από όλες τις άλλες γειτονιές της πόλης είναι στην πραγματικότητα η ανάμειξη των διαφόρων πολιτισμών και της αρχιτεκτονικής τους.

Τα Χανιά ονομαζόταν Κυδωνία και ήταν μια εξέχουσα πόλη που ίδρυσε ο ίδιος ο βασιλιάς Μίνωας, με το παρελθόν να αντανακλά τη μοναδικότητα του χαρακτήρα και της ομορφιάς της. Έχει χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμος οικισμός, λόγω της κρίσιμης οχύρωσης και της  θέσης της. Μεταξύ των πιο σημαντικών αξιοθέατων της παλιάς πόλης, βρίσκεται η κεντρική πλατεία του Ελευθερίου Βενιζέλου που ονομάζεται Syntrivani και η συνοικία Splantzia. Η τελευταία είναι η καλύτερα διατηρημένη γειτονιά με την πιο εκπληκτική ατμόσφαιρα που μπορείτε να νοιώσετε, ενώ περπατάτε πάνω και κάτω τα καλντερίμια και απολαμβάνετε τη θέα σε κάθε κτίριο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιρροές που έχουν προστεθεί στη μαγευτική αρχιτεκτονική και τη χαρακτηριστική ποιότητα της παλιάς πόλης και ο βενετσιάνικος πολιτισμός δεν στερείται αυτών των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων τέχνης. Μαζί με τις πινελιές των Βυζαντινών και των Οθωμανών, η πόλη έχει γίνει το κέντρο της προσοχής σε κάθε ταξιδιώτη που αναζητά πραγματικές εμπειρίες και υπέροχο παραδοσιακό περιβάλλον.

Σε κοντινή απόσταση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της παλιάς πόλης, το Ναυτικό Μουσείο και τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή. Φυσικά, η προκυμαία είναι όπου μπορείτε να απολαύσετε μια βραδινή βόλτα και να επιλέξετε πού θέλετε να έχετε ένα φλιτζάνι καφέ ή να απολαύσετε ένα ελαφρύ και αλμυρό σνακ με θέα το εκπληκτικό λιμάνι. Δεν θα είστε σε θέση να αντισταθείτε σε μια άλλη βόλτα προς την ανακάλυψη των κρυμμένων θησαυρών ενός τόσο μαγευτικού τόπου!
 
 
Chania Articles
<
Follow us
Find us on Facebook
Find us on Trip advisor
© Hania Hotels Association | All rights reserved.
>> WEBSITE & PROMOTION by BIZONLINE & OVERRON